Yolanda Y. Liou - Thank You For Playing With Me

€45,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (99)

De in Taiwan geboren en in Londen gevestigde fotografe Yolanda Y. Liou werkt in haar fotoboek 'Thank You For Playing With Me' drie jaar lang samen met Enam Ewura Adjoa Asiama en Vanessa Russell om fotografisch samen te spelen.

"Toen ik opgroeide in Taiwan, was de druk om te voldoen aan een schoonheidsstandaard in Azië meedogenloos en dat eiste een tol van mij, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik probeerde meer te lijken op de perfecte mensen die ik in de media zag, zodat ik me meer waardig zou voelen voor liefde.

Toen ik foto's begon te maken, raakte ik geobsedeerd door het vastleggen van mooie mensen - op de conventionele ideale manier van de maatschappij. Later besefte ik dat ik mijn eigen worsteling met een laag zelfbeeld compenseerde en begon ik de onderliggende motivaties en de oorsprong van mijn perceptie van schoonheid in twijfel te trekken en na te denken over mijn intentie als fotograaf.

In 2019 kwam ik Enams Instagram-profiel tegen en werd ik betoverd door haar charisma. Ik herkende haar zelfvertrouwen op dat moment niet - lekker in je vel zitten. Toen klikte het ineens - ik ben fotograaf. Ik creëer beelden. Beelden creëren mij niet. Ik wilde iets doen. Ik wilde laten zien dat er meer is. Ik wilde mensen een goed gevoel over zichzelf geven.

Ik stelde Enam voor om een fotoshoot te doen en ze nodigde haar beste vriendin Vanessa uit om mee te doen. Ik vroeg hen om zich authentiek uit te drukken. De hele dag door fotografeerden we van buiten naar binnen en experimenteerden we met onze eigen stijlen en rekwisieten. Toen het voorbij was, werd ik overweldigd door vreugde en warmte, alsof ik de hele dag met mijn zussen had gespeeld. Ik drukte mijn dankbaarheid uit door te zeggen: "Bedankt dat je met me hebt gespeeld!" - Yolanda Y. Liou
 
Bindwijze: Paperback
Maat: 216 x 279 mm
Gewicht: 0,60 kg
Taal:
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789464363579
0 sterren op basis van 0 beoordelingen