Vlaamse en Belgische Schilderkunst in het Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba

€60,00
ISBN nummer: 9789077207314
Beschikbaarheid: Op voorraad (96)

Over het boek:

De geschiedenis van de uitgave ‘De Vlaamse en Belgische schilderkunst in het Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba’ startte in november 2007.

Toen ik voor de eerste maal het Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba bezocht in Havana, was ik stomverbaasd om op de 5e verdieping binnen het gebouw van de afdeling ‘Arte Universal’ tientallen werken te ontdekken van Vlaamse meesters. Dankzij de goede relaties met de directie van het museum en de curator van de collectie Vlaamse en Nederlandse Kunst, Oscar Antuña Benítez, de Belgische ambassade in Havana, de relaties binnen de Antwerpse context met het Rubenshuis en stad Antwerpen en eveneens met de steun van Kunsten & Erfgoed, werd besloten om in samenwerking met Paul Verbeeck, van de galerie Verbeeck Van Dyck te Antwerpen, te investeren in een wetenschappelijke publicatie over deze onverwachte collectie. Wederzijdse bezoeken en research in Cuba, België en Nederland leverden na een traject van bijna 3 jaar dit boek op, uitgegeven en vormgegeven door Stockmans en gedrukt binnen de groep op de persen van De Bie Printing in Duffel.

Het boek wordt officieel voorgesteld in augustus 2016 in Havana door Philip Heylen, schepen van cultuur van de stad Antwerpen, nadat het reeds digitaal geïntroduceerd was op de Semana Belga, georganiseerd door de Belgische ambassade in Havana. Bij de voorstelling van het boek, opent Philip Heylen eveneens een expo met tekeningen van oude meesters uit diverse collecties van Antwerpen.

- Bruno Devos

Bindwijze: Hardcover
Maat: 315 x 240 mm
Gewicht: 2,14 kg
Taal: NL, SP
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789077207314
0 sterren op basis van 0 beoordelingen