Tom Liekens - Once upon a Time in the Forest

€45,00
ISBN nummer: 9789464363388
Beschikbaarheid: Op voorraad (97)

Tom Liekens (°1977) maakt monumentale schilderijen, houtsneden en collages. Hij is gefascineerd door de weinig realistische wijze waarop fauna en flora doorgaans worden voorgesteld op schilderijen, in sprookjes, mythes en films.

De ‘sprookjes’ van Tom Liekens spelen zich af diep in het woud, ver van de beschaafde wereld. Zijn grote houtsneden vertellen echter geen kinderverhaaltjes, maar zijn sprookjes voor volwassenen. Het zijn gewelddadige of seksuele taferelen tussen personages die het midden lijken te houden tussen mens én dier. De toeschouwer voelt zich een voyeur van een donkere dystopische fantasiewereld die tegelijkertijd heel realistisch wordt verbeeld.

Voyeurisme, bestialiteiten, seks, macht en geweld domineren in deze magische en mythologische wereld. De fascinerende zwart-wit doeken van Liekens ogen zowel provocerend als mysterieus. 

Dit rijk geïllustreerde boek, in samenwerking met Cultuurcentrum De Werft en Galerie De Zwarte Panter, bevat essays van Annelies Nagels, Jeroen Olyslaegers en Hildegard Van de Velde.

Bindwijze: Hardcover
Maat: 280 x 280 mm
Gewicht: 850 gr
Taal: NL / EN
Aantal pagina's: 84
ISBN: 9789464363388
0 sterren op basis van 0 beoordelingen