Sergio De Beukelaer - (cat.)(draw.)

€70,00
ISBN nummer: 9789464363555
Beschikbaarheid: Op voorraad (100)

Wij houden van de geconstrueerde, kleurrijke wereld van de Antwerpse kunstenaar Sergio De Beukelaer en presenteren met trots zijn nieuwe boek (cat.)(draw.). Blader door zijn archief van schetsen, ontwerpen en voorlopige tekeningen tussen de jaren 1997-2023.

(cat.)(draw.) volgt op ons eerste boek dat we samen met Sergio publiceerden (cat.) en presenteert de prequel op het uiteindelijke resultaat. Ontdek hoe een kunstenaar zijn ontwerpen plant en omgaat met zijn archief van tekeningen. Dit boek geeft meer inzicht in de kern van de zaak achter de kunstwerken van Sergio De Beukelaer. Sergio's tekeningen geven hem zonder onderscheid bloot, vandaar dat hij heeft gewacht tot 2023 om ze te onthullen. Hij stelt:

"Wat wiskunde is voor een ingenieur, zijn tekeningen voor een kunstenaar.

Het is het zaadbed waaruit een idee ontspringt. Als ik in een galerie of een museum ben, wil ik inzicht krijgen en gevoed worden. Om Umberto Eco te parafraseren, een kunstwerk "is een machine voor het genereren van interpretaties". Hij gelooft dat elke interpretatie zinvol kan zijn en ik ben het met hem eens. Een goed beeld zet je aan het denken. Daarom voel ik me zo goed bij onderzoek als de kiem voor een beeld. Een kunstenaar gaat intuïtief te werk en dan ontstaan er interpretaties. En op dat punt waar de kunstenaar de essentie raakt, wordt het pas echt interessant voor de kijker."

De tekeningen van de kunstenaar krijgen daardoor een nieuwe en hogere waarde en intrige.

Naast dit boek presenteren we graag een serie schilderijen die Sergio De Beukelaer speciaal voor Stockmans Art Books maakte. Klik via deze link om de unieke schilderijen te bekijken en te bestellen. Elke aankoop van de schilderijen is inclusief twee exemplaren van (cat.)(draw.).

Bindwijze: Hardcover
Maat: 224 x 288 mm
Gewicht: 1,5 Kg
Taal: EN
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789464363555
0 sterren op basis van 0 beoordelingen