Peter de Cupere - Scent in context

€60,00
ISBN nummer: 9789077207338
Beschikbaarheid: Op voorraad (47)
Levertijd: 7-15

Scent in Context is een uniek document dat getuige is van het onderzoek van de olfactorische kunstenaar Peter de Cupere, de oorsprong en context van zijn werk en praktijk, en dat een overzicht en presentatie biedt van meer dan 500 kunstwerken. 7 auteurs, 472 pagina's, meer dan 1500 illustraties en afbeeldingen, 22 afbeeldingen met 11 verschillende verborgen kras- en snuffelgeuren, maken van dit 3 kg wegende boek een complete gids om de wereld van de olfactorische kunst te ontdekken. De publicatie verrast en interacteert met de lezer met zachte en mooie geuren, maar kan ook choqueren met intense of geestverruimende geuren. Verfijn je neusgaten bij het lezen van dit boek.

Door gebruik te maken van de subjectieve, associatieve impact van geuren, in combinatie met visuele beelden, genereert Peter De Cupere een soort metazintuiglijke ervaring die verder gaat dan alleen zien of ruiken. Beeldend kunstenaar De Cupere schildert met geuren, produceert olfactorische objecten, zeepschilderijen en sculpturen, creëert video- en live performances, maakt driedimensionale tekeningen en bouwt poëtische geurinstallaties.

Peter de Cupere (°1970) is een olfactorisch kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen. De Cupere creëert werk dat bedoeld is om ervaringen met ruiken te onderzoeken. Als onderdeel van zijn olfactorische kunstpraktijk verkent De Cupere technologie. Hij vond de "Olfactio" uit in samenwerking met Cartamundi. In samenwerking met Gluon, Callebaut en chocolatier Patrick Mertens bedacht hij "Cocoa 5 Senses". Vanaf 1997 tot 2004 vond hij de eerste werkende geurpiano uit, Olfactiano genaamd. De esthetiek van stinkende kunst. In 2012 vond hij The Blind Smell Stick en The Blind Smell Touch uit, deze geurapparaten laten toeschouwers hun weg vinden of objecten en voedsel ervaren door alleen maar te ruiken. Het werd voor het eerst tentoongesteld op de World Creativity Biennale in Rio de Janeiro in 2012.

et werk van Peter de Cupere maakt een statement over onze ervaring van geur. Hij gaat uit van de onderdrukte geschiedenis van geuren, die in onze cultuur nog steeds een bijna 'ondergronds' bestaan leiden in vergelijking met de officiële, cultureel gevierde zintuiglijke ervaringen. Door gebruik te maken van de subjectieve, associatieve impact van geuren, in combinatie met visuele beelden, genereert Peter de Cupere een soort metazintuiglijke ervaring die verder gaat dan puur zien of ruiken. Hij schildert met geuren, maakt olfactorische objecten en sculpturen, creëert video en live parfums, maakt geurtekeningen en bouwt poëtische geurinstallaties. Hij experimenteert met elk mogelijk gebruik van geuren als een hedendaagse alchemist. Hoewel zijn hele werk gaat over de perceptie van geuren en hoe geur de context en/of het concept van het werk kan zijn.

Bindwijze: Hardcover
Maat: 290 x 240 mm
Gewicht: 3,11 kg
Taal: EN, NL
Aantal pagina's: 472
ISBN: 9789077207338
0 sterren op basis van 0 beoordelingen