Paul D'Haese - Borderline

€39,00
ISBN nummer: 9789077207956
Beschikbaarheid: Op voorraad (86)

Stockmans presenteert het laatste werk van Belgisch kunstenaar, hedendaags fotograaf Paul D’Haese, Borderline. Deze nieuwe fotoserie werd uitgevoerd tijdens wandeltochten langs de Noord-Franse kust. Hij heeft zich gefocust op de grenslijn tussen het bebouwde land en de wijdse zee.

De Noord-Franse kust is ‘getekend’ door de geschiedenis: de Atlantikwall, de bevrijding, de vluchtelingenkampen. Met dit in het achterhoofd onderzocht hij op niet-documentaire wijze allerlei wisselwerkingen: tussen land en zee, vast en troebel, intern en extern, opgesloten en bevrijding. Paul D’Haese koppelde deze thema’s aan de zoektocht naar identiteit, met als uiterste de ‘borderline’ persoonlijkheidsstoornis.

Drie jaar geleden vatte hij het idee op om deze grenslijn te exploreren. Sindsdien volgde hij een traject van Bray-Dunes tot Le Havre, in vogelvlucht ongeveer 350 km.

Daarbij doorkruiste hij een vijftigtal dorpen en steden, eerst met de wagen, dan per fiets, en uiteindelijk te voet, met de camera. Borderline volgt op Winks of Tangency, het project waarbij hij het oppervlak, het scherm, de muur, de grens slechts ‘aanraakte’. Ditmaal ‘perforeerde’ hij al fotograferend de grenslijn.

Net als bij zijn vorige project is de tentoonstelling het onderwerp van een publicatie: “Borderline”. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen Hangar en Stockmans Art Books.

Bindwijze: Paperback
Maat: 286 x 245 mm
Gewicht: 1 Kg
Taal: EN, FR
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9789077207956
0 sterren op basis van 0 beoordelingen