Marie Peeters - Het Boek van Schoonheid en Toeval

€27,00
ISBN nummer: 9789464363494
Beschikbaarheid: Op voorraad (86)

Book:

Het boek van schoonheid en toeval is een persoonlijke zoektocht langsheen twaalf ontmoetingen waarin schoonheid en toeval de rode draad vormen. 

Marie Peeters gaat in gesprek met mensen waar ze een fascinatie voor heeft, aangewakkerd door de verwevenheid van hun werk en persoonlijkheid. 
In volgorde van verschijning zijn dat:
Stijn Tormans, Katelijne Damen, Ludo Abicht, Anne-Mie Van Kerckhoven, Johan Bonny, Lieve Joris, Guido Belcanto, Marie Julia Bollansée, Meggy Rustamova, Hendrik Vos, Chantal Pattynen Liliane Saint-Pierre
Marie zoekt naar wat het geheel van schoonheid en toeval in hun leven betekent, maar zij vragen dat ook aan haar. 
Zo ontstaat er een wisselwerking tussen auteur en gast waarin beiden zich kwetsbaar opstellen en je de drijfveren van Marie leert kennen die ongepland leiden naar de laatste ontmoeting met Liliane Saint-Pierre.
Dialoog, gedachten, fantasieën, observaties; met een melancholische blik, die detail en humor in zich draagt, leidt ze je langs dat wat het leven de moeite waard kan maken.
 
 
Author:

Marie Peeters is met woord, beeld en spel troubadour binnen de missie van schoonheid en toeval .De horizon van een nieuwe reis die haar dieper in die binnenleidt, openbaart zich met het maken van Het boek van schoonheid en toeval uitgegeven bij Stockmans Art Books wat de aanleiding vormt tot De tournee van schoonheid en toeval. Want ook performance, dikwijls vertrekkende van het geschrevene, van het boek, leent zich prima voor dit onderwerp. De verjaardag van Marcel tijdens Art’s Birthday 2023 in M HKA is een  goed voorbeeld van realiteiten die door elkaar lopen, het resultaat van schoonheid en toeval. Haar vorige boek SPUITWATER heeft die reis bij in gang gezet. 

In cultuurhuis de Warande in Turnhout is ze eveneens actief als tekstschrijver, inleider en bovenal ceremoniemeester waar de ceremonie moet worden gehouden.

Instagram: #marieppeeters

Bindwijze: Paperback
Maat: 135 x 230 mm
Gewicht: 420 gr
Taal: NL
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789464363494
0 sterren op basis van 0 beoordelingen