Kasper De Vos - Limited Edition - Sunny Side UNO - ingekaderd + boek

€1.089,00
* Stukprijs: €900,00 /
Beschikbaarheid: Op voorraad (32)

Special Edition, framed woodcut print + book

Sunny Side UNO, 2021
Format 76 x 108 cm
Printed on Cotton paper
Each work is unique due to the artistic process
Dark brown stained walnut wood frame with 70% UV protection anti-reflective glass
Floating conservation mounting.

This collector’s edition is published in 50 copies, each containing an original and unique limited edition print of the art work ‘Sunny Side UNO, 2021’, signed and numbered by the artist.

The edition is accompanied by a certificate on behalf of Stockmans Art Books, publisher, and Kasper De Vos, the artist, guaranteeing the specifications of this edition. 

-

De grondtoon van dit oeuvre is zonder meer de natuur. De romantiek van de kunstenaar die erop uit trekt en in de bossen leert kijken, maar, zoals gezegd, zijn bevindingen terug meeneemt naar de bewoonde wereld. Zelfs zijn voedselwerken begonnen met een epifanie die hij tijdens een houthakcursus had waarin een dennentak zich aan hem openbaarde als gebraden kippenvlees. Daarnaast is de natuur, de openlucht, ook de ideale omgeving (de wereld een sokkel) om dit werk te presenteren. Als het niet in winkeltjes wordt aangeboden, neemt het vaak momentaal zijn plaats in tussen de bomen van het Middelheim-park of op de Bijlokesite waar hij nog school liep.

De natuur is het oermateriaal dat steeds opnieuw en op nieuwe manieren ontgonnen moet worden. Zij het de tekeningen van bomen die hij uit Spanje meebracht, of de stenen tafel die hij samen met compagnon de route Liesbeth Henderickx aan de Zweedse kustlijn achterliet. De mens laat zijn sporen na. De kunstenaar doet dit net iets gestileerder.

De scoutsjongen van weleer heeft zijn overlevingsarsenaal uitgebreid. Niet langer legt hij slechts knopen in touw of weet hij hoe een vuur te stoken; dit boek is er het bewijs van dat hij er de afgelopen tien jaar in geslaagd is zijn fantasieën en de beelden die hij bij elkaar sprokkelde aan elkaar te knopen tot steeds openlijker poëtische gebaren die zich even lichtvoetig als handzaam laten vervoeren in een rugzak gemaakt van schors. In de hoop ze in de bewoonde wereld gesleten te krijgen.

–Michaël Van Remoortere

0 sterren op basis van 0 beoordelingen