Karel Fonteyne - Spell

€75,00
ISBN nummer: 9789077207789

Karel Fonteyne heeft een uitgebreid œuvre opgebouwd tijdens een carrière van meer dan 50 jaar in de kunst- en modefotografie. Eind jaren 1960, 1970 was hij een pionier in de wereld van de kunstfotografie. Gedurende meer dan 15 jaar was Fonteyne internationaal actief binnen de modescène zowel in Antwerpen met vroege samenwerkingen met Margiela, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Dirk Bikkembergs, als internationaal, met opdrachten voor prestigieuze magazines als Vogue, Interview, Bazaar, Marie-Claire of Brutus Magazine in Japan. In 1996 beslist hij om te stoppen met modefotografie en zich uitsluitend te richten op zijn werk als hedendaags kunstenaar. Voor de groepsexpo in de Handelsbeurs is een selectie gemaakt van enkele van zijn iconische modereeksen voor Vogue France en één beeld gerealiseerd voor Giorgio Armani.

De verhalende beelden van Karel Fonteyne overstijgen de klassieke fotografie waarbij de kunstenaar een tijdloze, soms bevreemdende en esoterische atmosfeer creëert. Zijn werk roept paradoxale gevoelens op en confronteert ons met kosmische en mystieke elementen, onze interne leefwereld gekoppeld aan vormen van eenzaamheid of isolatie, veelal gecompenseerd door een parfum van humor of surrealisme.

“I usually don’t photograph what I see but how my mind reflects it”.

Om deze publicatie te steunen worden 60 limited editions aangeboden aan verzamelaars. U heeft keuze uit 12 verschillende beelden, elk in een oplage van 5 exemplaren + 2 AP's. Bestel u kunstwerk via deze link.

Deze publicatie werd gedrukt op 4 verschillende papiersoorten: Munken Print White 1.5 115gsm, Olin Regular Absolute White 60gsm, Terraprint gloss 90gsm, Munken Polar Rough 150gsm

Captured in his home environment in France by Kristof Lauwers and Lore Vandebeek (Motorhoofd & Bergland), this trailer connects the viewer with Karel Fonteyne in a delicate and sensitive way.

Click here for the video

Bindwijze: Hardcover
Maat: 240 x 310 mm
Gewicht: 2,270 Kg
Taal: EN / NL / FR
Aantal pagina's: 468
ISBN: 9789077207789
0 sterren op basis van 0 beoordelingen