Jeroen R. Kramer - Une Femme

€28,00
ISBN nummer: 9789490503055
Beschikbaarheid: Op voorraad (99)

Over het boek:

“Une Femme shows that ‘truth’ is irrelevant. Une Femme is an enigmatic and evocative story with a remarkable dénouement. It is also a beautiful exhibition, in which the present and the past are interwoven in Jeroen Robert Kramer’s poetic photographs of Beirut.”

Dit uniek limited edition boek is tegelijkertijd een fotoboek en een roman. Het is samengesteld uit 170 pagina’s tekst en 170 foto’s. Tweede editie, geprint op UV-pers op Munken papier. 

 

Over de kunstenaar:

Jeroen Robert Kramer (1967, Amsterdam) woont en werkt in Beirut, Libanon. Nadat hij Franse literatuur studeerde in Frankrijk, begon hij in 2000 te werken als documentaire fotograaf in het Midden Oosten voor Getty Images, de Volkskrant, Der Spiegel, the New York Times, Vanity Fair, en anderen. Zijn foto’s werden gebruikt in artikels over het Midden-Oosten, Afrika, Afghanistan, Burma (nu Myanmar) en de Filipijnen. 

Na deze aanhoudende studie van leven en dood in het barre, door oorlog geteisterde Midden-Oosten begon zijn werk de innerlijke strijd met menselijk falen, de esthetische restricties en de harde kanten van zijn beroep te reflecteren. In 2008 besliste Kramer om te stoppen als documentaire fotograaf en weg te trekken van de oorlogszones door aan een nieuwe en poëtischere reis te beginnen. Dit leidde tot het boek Room 103 (2010), waarin hij beelden van het dagelijks leven in het Midden-Oosten combineerde met beelden van verschrikkelijk geweld. Het boek won de Dutch Doc Award en de New York Photo Book Festival Award. In 2012 publiceerde Kramer Beyrouth Objects Trouvés, wat in retrospect gezien kan worden als een voorstudie voor Une Femme.

Bindwijze: Paperback met flappen
Afmetingen: 220 x 154 mm
Gewicht: 0,89 kg
Taal: FR
Aantal pagina's: 344
ISBN: 9789490503055
0 sterren op basis van 0 beoordelingen