Jan Saverys en de Groep Art Abstrait (in samenwerking met Gallery Callewaert-Vanlangendonck)

€39,00
ISBN nummer: 9789082482607
Beschikbaarheid: Op voorraad (95)

Over het boek:

In samenwerking met Gallerie Callewaert-Vanlangendonck overzag Stockmans de productie en publicatie van een prachtige Jan Saverys catalogus, ‘Jan Saverys and the Art Abstrait group’. Het was een plezier om er in samenwerking met Thomas de Soete als designer voor te mogen zorgen dat mensen het werk van de artiest kunnen herontdekken in boekvorm.

Historicus David Vermeiren werkt met de Saverys archieven en bekijkt de creatie en de activiteiten van deze groep kunstenaars via deze lyrische, abstracte kunstenaar. De tekst van Vermeiren is aangevuld met archiefstukken en illustraties van de kunstwerken van de Art Abstrait leden (waaronder Pol Bury, Jo Delahaut, Jean Milo en Jean Rets). Het boek bevat verder een catalogus onderdeel met werk van Saverys van 1950 tot 1975.

Uitgegeven in samenwerking met Gallery Callewaert-Vanlangendonck.

 

Over de kunstenaar:

Saverys, zoon van de Leieschilder Albert Saverys, werd in 1924 geboren in Deinze. Als jonge man genoot hij het voorrecht om via zijn vader kennis te maken met het kruim van de toenmalige Belgische kunstscène. De Vlaamse expressionisten, onder wie Constant Permeke, Frits Van den Berghe en Gust De Smet, waren huisvrienden. Onder vaders vleugels startte Jan Saverys als expressionist, maar hij kwam door zijn opleiding aan de Parijse Académie de la Grande Chaumière snel uit bij de lyrische abstractie: woelig maar harmonieus, sombere of felle kleuren en vaak met houtskool en kleurkrijt op papier. Meer dan een halve eeuw geleden behoorde hij tot de artistieke vernieuwers. Samen met schilders zoals Roger Raveel richtte Saverys in 1948 de groep La Relève op. In 1952 was hij medestichter van Art Abstrait in Brussel, de groep van onder meer Jo Delahaut en Pol Bury.

Bindwijze: Hardcover met linnen
Maat: 297 x 240 mm
Gewicht: 1,10 kg
Taal: NL
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789082482607
0 sterren op basis van 0 beoordelingen