Hanne Lamon - Until the End, I will follow you

€32,00
ISBN nummer: 9789077207864
Beschikbaarheid: Op voorraad (97)

until the end ___ I will follow you

Sinds twee decennia maakt Hanne Lamon (°1982) verstilde foto-opnames van haar alledaagse leven die een tegendraadse schoonheid in zich dragen. Fotograferen is voor Lamon een nooit eindigend proces. Voor het kunstenaarsboek until the end ___ I will follow you ging ze op zoek naar de onderstroom van haar fotografische productie, en die blijkt uiterst fragiel en contradictoir.

Op basis van intuïtie en rationaliteit, van een onbewuste, snelle en een weloverwogen, langzame manier van denken, ontstond dit fragiele, kostbare kleinood. Op flinterdun papier zijn een dertigtal meerduidige beelden gedrukt, als fotografische ijskristallen waarin de tijd is bevroren. Het boek is sober en stijlvol vormgegeven door Tina De Souter en verrijkt met een poëtische tekst van Birsen Uçar - ook wel gekend als de stem van de sferische dreampop Hydrogen Sea. De verschillende fasen zijn zorgvuldig afgewogen in overleg met Bruno Devos, drijvende kracht achter uitgeverij Stockmans.

Lamons poëticaal universum getuigt van een grote sensibiliteit en melancholie. De fotografe creëert beelden die een licht werpen op een kwetsbare en intieme wereld. Lamon richt haar aandacht op menselijke lichaamstaal, subtiele aanrakingen en draperieën, naast mysterieuze landschapstaferelen en abstracte composities. Ze experimenteert met analoge fotografie, specifieke papiersoorten en manuele, grafische drukprocedés. Haar keuzes zijn weldoordacht en getuigen van een verlangen naar een ambachtelijke en tactiele schoonheid.

De beelden zijn diepgeworteld in persoonlijke struggles, turbulenties en gevoelens van gemis en hoop. Haar worstelingen en tegenstrijdige emoties vertaalt de fotografe naar een metaforische en vaak donkere beeldtaal die verhult en onthult. De foto’s mogen dan misschien geplukt zijn uit haar hoogsteigen persoonlijke sfeer, ze zijn allen tijdloos, verbindend en universeel. Ze suggereren verhalen en herinneringen waarin een ontroerende herkenning schuilt.

© Sofie Crabbé
© Foto's: Justina Nekrašaitė, The Book Photographer

Bindwijze: Paperback
Maat: 165 x 235 mm
Gewicht: 250 g
Taal: UK
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9789077207864
0 sterren op basis van 0 beoordelingen