Guy Vandenbranden (in samenwerking met Gallery Callewaert-Vanlangendonck) - Inner Circle

€50,00
ISBN nummer: 9789082482614
Beschikbaarheid: Op voorraad (91)

Over het boek:

In Guy Vandenbranden, Inner Circle verkent auteur David Vermeiren de vriendschappen tussen Guy Vandenbranden (°1926) en tijdgenoten als Bram Bogart, Pol Bury, Gilbert Decock, Jo Delahaut, Jan Dries, Walter Leblanc, Pol Mara, Luc Peire, Roger Raveel, Michel Seuphor, Gilbert Swimberghe, Paul Van Hoeydonck, Dan Van Severen, Jef Verheyen en Mark Verstockt. Een rijk geïllustreerd tekst- en catalooggedeelte benadrukken het internationale karakter van de Belgische art scene tussen 1955 en 1980.

De tentoonstelling geeft inzicht in het internationale netwerk van de Belgische na-oorlogse avant-garde, vanuit het perspectief van Vandenbranden’s kunst en zijn hechte relaties met de avant-garde groep Zero. Naast werken van Vandenbranden, toont de expositie schilderijen, tekeningen en sculpturen van zijn vrienden, collega’s, of wat men noemt: zijn inner circle. De expositie werd geopend in het internationale veilingshuis Dorotheum in Brussel. In mei werd ze getoond in Gallery Callewaert-Vanlangendonck, waarna ze verder reisde naar Dusseldorf.

Het boek, ontworpen door Thomas Soete, heeft een uitzonderlijke cover. De rechte papieren Wibalin rug werd bekleefd met gekartonneerde voor- en achterplatten, wat zorgt voor een speciaal effect.

Uitgegeven in samenwerking met Gallery Callewaert-Vanlangendonck. 

 

Over de kunstenaar:

Guy Vandenbranden was een belangrijke kunstenaar uit de Belgische naoorlogse kunstscene, die tot de tweede generatie van Belgische constructivisten behoorde. In de voetsporen van Piet Mondriaan en Victor Vasarely, bereikte hij totale geometrische abstractie.

Bindwijze: Hardcover
Maat: 300 x 240 mm
Gewicht: 1,50 kg
Taal: NL, EN, DEU
Aantal pagina's: 191
ISBN: 9789082482614
0 sterren op basis van 0 beoordelingen