Dirk Lambrechts - Flemish Light

€65,00
ISBN nummer: 9789082774108
Beschikbaarheid: Op voorraad (100)

- Wolken een zichtbare verzameling op enige hoogte van het aardoppervlak -

Het boek Flemish Light van fotograaf Dirk Lambrechts is ontstaan uit iets dat ons omringt. Het is duidelijk het licht en de lucht de tonaliteit en de densiteit van de Zuidelijke Nederlanden. Aan de ene kant ondoordringbaar anderzijds gekenmerkt door en specifieke luminositeit.

De publicatie is verticaal het is geen panoramisch boek geworden anders dan bij bijvoorbeeld het werk van Sugimoto is het een boek over wolkenformaties zonder een horizontlijn. Het beeld is gefrontaliseerd en gaat de hoogte in er is een duidelijk statement gemaakt naar een zekere monumentaliteit. 

Hoewel de beelden gefotografeerd zijn en gezien zouden kunnen worden als momentopnames van iets dat vliedend en continu in beweging is, bewerkstelligen ze iets totaal anders. Ze werken eerder picturaal en krijgen binnen hun onbestemdheid en het bijna ongrijpbare van het afgebeelde een zeker gewicht. De beeldvorming die ontstaat is er een die zich aankondigt, zich slechts gedeeltelijk openbaart en grotendeels leeft van iets wat gesuggereerd wordt maar zich desondanks poneert binnen een specifieke cadrage die ondanks zijn meerduidigheid ook het vereenzelvigen met het beeld wenst te instigeren.

Uittreksel uit introductietekst door Luc Tuymans

Bindwijze: Hardcover
Maat: 270 x 345 mm
Gewicht: 1,230 kg
Taal: UK / FR / NL
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789082774108
0 sterren op basis van 0 beoordelingen