Cuba Photography Missions - Where are you from?

€39,00
ISBN nummer: 9789464363067
Beschikbaarheid: Op voorraad (93)

In 2019 vierde Cuba de zestigste verjaardag van de revolutie. In 1959 verdreven Fidel Castro en Ché Guevarra dictator Batista en ging het land een utopische toekomst tegemoet. Maar het Sovjet-communisme en het Amerikaanse embargo dwongen Cuba te overleven omdat het land fundamenteel bleef vasthouden aan de socialistische waarden van de revolutie.

Tegen deze achtergrond werd een uitgebreid fotografieproject opgezet met vier Cubaanse en vier Europese deelnemers. Met de huidige realiteit van het eiland als uitgangspunt ontwikkelden ze elk een project, dat samen een genuanceerd beeld geeft van het complexe land. In de acht projecten staan de fotografische interpretaties van de lokale kunstenaars tegenover die van de Europeanen. Het project vertrekt van 'erfgoed' in de breedste zin van het woord en focust op het verleden, het heden en de toekomst van Cuba.

Cuba Photography Missions stelt een benadering voor van de realiteit in het land vanuit de persoonlijke poëtica van onze kunstenaars en hun Europese tegenhangers, waarbij de Cubaanse hedendaagsheid als onderwerp van reflectie wordt genomen, naast universele aspecten die de thematische en formele samenhang van de tentoonstelling specificeren. Deelnemende fotografen: Ossain Raggi Gonzalez, Bert Danckaert, Linet Sanchez, Charlotte Lybeer, Liudmila & Nelson, Ulla Deventer, Ricardo Elias en Simon Roberts.

Bindwijze: Paperback
Maat: 270 x 205 mm
Gewicht: 510 gr
Taal: SP / UK
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789464363067
0 sterren op basis van 0 beoordelingen