Anne-Mie Van Kerckhoven - 33 Vrouwenreeksen

€240,00
ISBN nummer: 9789464363531
Beschikbaarheid: Op voorraad (217)

Anne-Mie Van Kerckhoven presenteert haar kunstenaarsboek ‘33 Vrouwenreeksen’, samengebracht in twee volumes. Deze uitgebreide publicatie van 754 pagina's bevat persoonlijke teksten, onuitgegeven archiefmateriaal, beschouwingen over haar werk en 33 artistieke uitslaanders van de kunstenaar. U kan dit unieke naslagwerk, dat leest als een manual van AMVK's kunstpraktijk, bestellen via Stockmans Art Books. Er zijn slechts 250 gesigneerde exemplaren te koop van de Nederlandstalige versie.

“Deze twee volumes vormen een boekwerk over een bepaald aspect van wat ik maakte, namelijk reeksen waarin vrouw en theorie aan elkaar gekoppeld werden. Ik organiseerde de teksten die ooit over en rond mijn vrouwenreeksen geschreven werden en plaatste die in de context van de werken over dewelke het gaat en ook met wat ikzelf errond neerschreef.

Het was mijn bedoeling dit boekwerk enkel in het Nederlands in eigen beheer uit te brengen, maar nu ik samenwerk met Uitgeverij Stockmans komt er tegelijkertijd ook een engelse versie uit.

Het gaat hier over een langjarig project (2011-2023), ik begon met wat ik zelf schreef en uitgaf chronologisch te groeperen rond 33 opeenvolgende vrouwenreeksen die ik maakte tussen 1981 en 2016. Die tijdspanne markeert de periode waarin ik met danny devos club moral startte en gelijktijdig ook begon tentoon te stellen in de Zeno X Gallery.

2016 is het jaar van mijn eerste grote retrospectieve in Museum Abteiberg, Mönchengladbach.

Ik confronteer mijn eigen schrijfsels met teksten die als beschouwingen en kritieken over mijn werken verschenen. Daarna kwamen de interviews, gevolgd door exposés van curatoren en historici. Dit geeft inzage in wisselwerkingen tussen inspiratie, kunstactiviteit, zelfreflectie enerzijds en feedback en contextualisering anderzijds.

De harde schijf waarop ik alle te gebruiken documenten ben gaan verzamelen noemde ik Alles = Goed. Wanneer ge van eender wat alles optelt, komt ge uit bij iets goeds. Alleen al dat het gebeurd is.”

– AMVK, December 2023.

Klik hier voor een video van boek 1
Klik hier voor een video van boek 2

Bindwijze: Paperback
Maat: 220 x 290 mm
Gewicht: 2,7 kg
Taal: NL en EN
Aantal pagina's: 754
ISBN: 9789464363531
0 sterren op basis van 0 beoordelingen