Alfredo Falvo - Lost Angels

€35,00
ISBN nummer: 9789077207147
Beschikbaarheid: Op voorraad (96)

Over het boek:

Los Angeles, city of Angels. Downtown LA, Financial district, just around the corner, enkele straten verder, Skid Row Los Angeles, huis van circa 10.000 ‘verloren engelen’. Daklozen, drugverslaafden, gecrashte mensen, psychisch gekraakt, mensen op de rand van de maatschappij van alle leeftijden, een smeltkroes van achtergronden, in een quasi uitzichtloze situatie.

Krachtige, confronterende beelden van de Italiaanse fotograaf Alfredo Falvo, die 4 maanden lang van Skid Row zijn habitat maakte. Zijn ervaring overstijgt de voyeur, de fotograaf journalist documentairemaker. Met zijn voeten in deze wereld waar hoop ver te zoeken is, maar waar elke sprankel hoop moet aangewend worden om het menselijke een kans te geven.

 

Over de kunstenaar:

Na zijn studies aan het International Center of Photography, deed Alfredo Falvo een stage bij Magnum Photos in New York in het archief departement. Hij kwam er al snel achter dat hij, ondanks zijn diploma in Fine Art photography, een passie had voor journalistische fotografie.

In 2002 verhuisde hij terug naar Italië en in 2003 won hij een beurs van het Istituto Europeo di Design in Rome met een reportage over Vietnam.

In 2004 en 2005 werkte hij aan een langdurig project in Los Angeles, waar hij de moeilijke realiteit van Skid Row vastlegde, een zone waar 25.000 daklozen leven. Dit project werd een boek, Lost Angels, dat de eerste prijs won bij de International Photography Award.

In 2006 vervoegde hij Contrasto Photo Agency en verhuisde hij naar Rome.

Sinds 2008 heeft hij aan verschillende projecten met UNICEF Italia gewerkt in plaatsen als Congo, Chad en Benin. Van 2011 tot 2014 woonde hij in Londen waar hij aan verschillende editorial projecten werkte.

Alfredo doet ook werk als movie still fotograaf  n nam foto’s voor drie door Fandango geproduceerde films: ‘The past is a foreign land’ (directed by Daniele Vicari), ‘Cosmonaut’ (directed by Susanna Nicchiarelli), and ‘Diaz don’t clean up this blood’ (directed by Daniele Vicari).

Zijn verhalen werden gepubliceerd in The Australian Photojournalist, l’Espresso, l’Express, Vanity Fair, El Pays Semanal, Io Donna, Internazionale, D di Repubblica, Sport Week, Weliswaar, De Groene Amsterdammer en vele andere magazines. Zijn werk werd getoond op belangrijke fotografie festivals zoals ‘Fotonoviembre’ Biennial of Photography, Tenerife, en ‘Visa pour l’Image’, Perpignan, France.

Alfredo woont nu in Toscane en geeft naast zijn editorial en commercieel werk ook les in Tuscany Photography Day, een dagelijkse fotografie workshop in de Val d’Orcia streek.

Bindwijze: Hardcover
Maat: 280 x 280 mm
Gewicht: 1,20 kg
Taal: EN
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789077207147
0 sterren op basis van 0 beoordelingen