SOLD OUT - Mashid Mohadjerin - Freedom is not Free

€45,00
ISBN nummer: 9789490521530
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Wat betekent vrijheid? Door de lens van haar camera en door een caleidoscoop van de geschiedenis van verzetsvrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika stelde Mashid een multidimensionaal werk samen dat, door zijn gevarieerde formaten zoals fotografie, collage, tekst en historische beelden, de kijker meeneemt op een droomachtige reis die niet gebonden is aan ruimte of tijd. Het werk van Mashid is doordrongen van de duellerende aard van documentatie en kunst, verleden en heden, pijn en vreugde, oorlog en vrede, verlies en creatie.

Dit kunstenaarsboek richt zich op de private en publieke wereld van Iraanse vrouwen die opgroeiden na de Revolutie van 1979 en op plaatsen van betekenis uit Mashids jeugd. Voor deze vrouwen kan het politieke niet langer worden gescheiden van het persoonlijke - hun lichamen, hun privé- en openbare leven werden en worden beïnvloed door de revolutie.

Het werk van Mashid Mohadjerin maakt deel uit van een artistiek doctoraatsonderzoek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de Universiteit Antwerpen, dat begon als een onderzoek naar vrouwelijke vrijheidsstrijders en uitmondde in een zeer persoonlijke reis naar haar geboorteland Iran.

Bindwijze: Paperback
Maat: 195 x 270 mm
Gewicht: 640 g
Taal: UK
Aantal pagina's: 216
ISBN: 9789490521530
0 sterren op basis van 0 beoordelingen