SOLD-OUT - Danielle van Zadelhoff - Monografie

€56,00
ISBN nummer: 9789077207369
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Over het boek:

Een luxueuze hardcover editie werd gecreëerd door Stockmans Uitgeverij ter ere van een solo expositie van Danielle van Zadelhoff, waarin haar foto’s verzameld worden. Het boek bevat 127 full colour foto’s, is gedrukt in Staccato raster om het meest gedetailleerde resultaat te bekomen, en werd in een minimal design jasje gegoten om de foto’s er nog meer te laten uitspringen. Het reproductieproces op luxepapier, het gebruik van intens zwart en de fragiliteit van de foto’s vragen om het gebruik van handschoenen die bij het boek horen. De handschoenen beschermen de foto’s en creëren tegelijkertijd een bijna rituele beleving van het werk van de kunstenares.

 

Over de kunstenaar:

Danielle van Zadelhoff startte met hedendaagse fotografie in 2013 en vanaf het prille begin laat haar werk je niet onberoerd. Ze vangt het licht, heeft oog voor details en werkt met intieme poses. Van Zadelhoff werkt puur gevoelsmatig, intuïtief. Tijdens de opnames bespreekt ze poses met haar modellen, maar ze laat hen grotendeels vrij om te doen wat ze willen. Dat ontwapent hen wellicht, maar het zorgt er ook voor dat de poses echt aanvoelen, dat de emoties natuurlijk zijn. Haar werk wordt vaak vergeleken met dat van de oude meesters uit de Renaissance, maar ondanks haar gebruik van het clair-obscur effect, hebben haar beelden een heel eigentijds gevoel. Ze weet de Zeitgeist te vangen met hedendaagse beelden die kalmte uitstralen en zo uitnodigen tot momenten van zelfreflectie.

Bindwijze: Hardcover
Maat: 235 x 305 mm
Gewicht: 1,95 kg
Taal: NL, EN
Aantal pagina's: 248
ISBN: 9789077207369
| Ian Macilwain

this is one of the most remarkable phonebooks I have ever seen. The imagery and lighting are quite phenomenal and its difficult to remind yourself that you are not looking at old master paintings. The skill she has used in lighting her models would normally come from decades of practice which she does not have. The print quality of the book is also quite exceptional and generates a feeling of awe and wonderment in the viewer. It is a real triumph!

5 sterren op basis van 1 beoordelingen